середу, 13 липня 2011 р.

Перший урок у 2011-2012 н.р.

Міністерство освіти надіслало методичні рекомендації щодо першого уроку в загальноосвітніх навчальних закладах, що відбудеться 1 вересня 

Міністерство освіти і науки рекомендує навчальним закладам присвятити Перший урок у навчальному році 2011-2012 відзначенню 20-ї річниці незалежності України, за темою «Україна – наш спільний дім». 
У методичних рекомендаціях, підготовлених міністерством, зазначено, що при виборі форм, місця, методів проведення уроку слід ураховувати кількість учнів, тип навчального закладу тощо. Рекомендовано провести цей урок на базі шкільних, краєзнавчих музеїв для окремого класу, паралелі чи всієї школи.Важливо, наголошено в рекомендаціях, щоб учні знали та розуміли події початку 90-х років ХХ ст. і могли висловлювати власну думку щодо них.У методичних рекомендаціях уточнюється тематика проведення Перших уроків диференційовано: для 1-х, 2-4-х класів, а також для учнів середньої ланки та 9-11-х класів.За традицією, перед початком нового навчального року в усіх середніх навчальних закладах буде проведено урочисту загальношкільну лінійку, присвячену 1-му вересня – Дню знань. Як ноу-хау міністерство рекомендує «по можливості, для підкреслення урочистості події випустити в небо по 20 повітряних кульок із тематичними написами».У зв’язку з тим, що в нинішньому році Україна також відзначає 450-річчя створення Пересопницького Євангелія, яке, за текстом рекомендацій, «справедливо називають українською Першокнигою – національним надбанням, символом духовного відродження України», рекомендовано на Першому уроці нагадати учням, що на Пересопницькому Євангелії й Конституції присягають на вірність народові України Президенти Української Держави під час інавгурації, пише Освіта.ua.


Методичні рекомендації до проведення
уроку знань – 2011





  Орієнтовні матеріали 
для проведення Першого уроку 
у 2011 – 2012 навчальному році 







Конспект першого уроку "Україна - наш спільний дім"



 Конспект першого уроку "Хай квітне щаслива моя Україна"


Вірші про Україну















Матеріали (відеоінтерв'ю видатних людей), присвячені 20 річниці Незалежності України - http://1tv.com.ua/uk/video/all/nezalezhnist




Ось так нашу країну представили американські кінематографісти, такими нас та нашу країну бачать та сприймають за кордоном. 





До речі, а тут можна довідатись про рейтинги України у світі.



Пам'ятаємо, що це НАША країна і МИ її ТВОРИМО!!!
Вона саме така, якою її робимо МИ, КОЖЕН ІЗ НАС...



Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог