четвер, 5 травня 2011 р.

З гонором і гумором


Одним з феноменів сучасного Інтернету стала шалена популярність мотиваторів та демотиваторів. Вони знайомі кожному користувачеві всесвітньої мережі, викликаючи найрізноманітніші емоції, але в жодному разі не залишаючи нікого байдужим. Вікіпедія дає таке визначення поняттю «мотиватор»: «зображення-макрос, що складається з картинки в рамці і напису-слогану, що коментує її, складене за досить точним каноном».
Мотиватори – це плакати, на яких розміщені такі елементи: 1) зображення в рамці, що ілюструє ідею постера; 2) гасло, набране великим шрифтом; 3) набране дрібнішим шрифтом уточнення, пояснення або цитата, що висвітлюють ідею детальніше. За таким каноном створюються мотиватори і демотиватори в усьому світі. Не уникнула цього явища й Україна. Однак, взявши за основу відому створену в США форму, українці швидко наповнили її глибоким своєрідним змістом, непідробним народним гумором і самоіронією. Кожен з постерів підпорядкований певній ідеї, яку його автор намагається донести до глядача (переважно це влучний дотепний жарт).







 Якщо виставка зацікавила вас, то спробуйте придумати якісь власні дотепні й цікаві мотиватори. Сподіваюся, що у наступному дописі  можна буде побачити й ваші постери, створені  з гонором і гумором.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог