четвер, 3 листопада 2011 р.

Всеукраїнський радіодиктант

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури дітей та юнацтва, розвитку ціннісних орієнтацій та естетичних потреб учнів МОНМС України рекомендує провести 9 листопада 2011 року, у День української писемності та мови, радіодиктант національної
єдності.

Акція проводитиметься 09.11.2011 р. на Українському радіо о 13.30.

У цей день кожен, хто має бажання,  може взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знає рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися державною мовою і зберегли її для нащадків. Подібні радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.


Диктант проведе доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це:  грошові премії, книги, компакт-диски із унікальними записами Українського радіо. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001. 



Лист МОНМС України 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог