неділю, 22 травня 2011 р.

День слов'янської писемності і культури

Щорічно 24 травня в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія (згідно з Указом Президента України «Про День слов'янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р. № 1096/2004) відзначаємо в Україні День слов’янської  писемності і культури. 
Кирила і Мефодія вшановують  як просвітителів слов’ян у всьому християнському світі. Цей  день особливо урочитсо відзначають у Болгарії. Там здійснюють святкову ходу   з буквами слов’янської азбуки та іконами святих братів. Крім України, День слов'янської писемності і культури святкують також у Росії, Білорусі, Болгарії, Сербії, Македонії, Чорногорії  та інших країнах.








7 коментарів:

  1. Мені сподобалася ця стаття,тому що я пізнала багато чого нового про св'ятих Кирила і Мефодія. Про те,що своє життя присвятили створенню слов'янської абетки,переклали на цю мову священні книги,заодно проповідуючи православну віру.Дякуючи їм,ми з 863року маємо свою писемність!

    ВідповістиВидалити
  2. Мені сподобалася ця стаття про Кирила і Мефодія-батьків нашої писемності.Завдяки їм ми маємо письмо!

    ВідповістиВидалити
  3. Які ви, дівчата, молодці! Прочитали, залишили коментарі...
    Хвалю:)

    ВідповістиВидалити
  4. Мені сподобалась ця стаття.Із житєпису святих Кирила і Мефодія я дізналася що брати були родом із македонського міста Соліні.
    Я багато дізналася про день писемності культури
    і писемності.

    ВідповістиВидалити
  5. ЧУЛИ ДЗВІН, ТА... Відомості застарілі. Давно відомо про нові дослідження. А як же до К. і М.? Велесова Книга, "Рукопис Ора", "Веди"?!

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво.
    А посилання на "нові дослідження"?

    ВідповістиВидалити

Дякую, що завітали на мій блог