суботу, 7 травня 2011 р.

Львів - душа України в тілі Європи


7-9 травня Львову виповниться 755 років. Уже традиційно з нагоди Дня міста буде помпезне святкування — фестивалі, козацькі забави, виставка раритетних машин, урочиста сесія міської ради, святковий парад та багато розваг.
Найбільше святкування розгорнеться у центрі Львова — на проспекті Свободи, площі Ринок та проспекті Шевченка. Святкування почнеться із уже традиційного молебню усіх релігійних конфесій. На площі Ринок усі три дні свята працюватиме ярмарок ремесел.
Святкування розпочнеться парадом, який пройде центральною частиною міста. Хода завершиться біля стін ратуші, де відбудеться урочиста сесія міської ради. Після неї, ополудні, з вежі ратуші вперше прозвучить «Мелодія Львова», яку виконають три сурмачі. Її виконання стане традиційним. У давнину у Львові була така традиція, зараз ми її просто відновлюємо».

Цікавинкою святкування Дня міста стане проект “Львів крізь віки”. Центральними вулицями пройдуть актори, які покажуть театралізовані дійства, щоб відобразити події різних епох з історії Львова. Молоді колективи представлять свої таланти на фестивалі “Легенди давнього Львова”. Після цього на площі Ринок відбудеться циркове шоу жонглерів та акробатів. Також на площі Ринок буде виступ екзотичного творчого колективу – естонського оркестру мандолін.

                                                  

                    

                                                              


                                                 



                          

Чимало культурних заходів до Дня Львова відбудуться у Шевченківському гаю, зокрема етнофестиваль “Гуцульщина”. А на площі біля Порохової вежі усі зберуться на козацькі забави та смачний козацький куліш. Не відставатиме від святкувань і Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького. Там буде виставка тварин та фестиваль духових оркестрів. На площі Галицькій виставлять раритетні “горбаті” «Запорожці». Для дітей організують художній конкурс “Розмалюй улюблене авто”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог