четвер, 9 листопада 2017 р.

Українська хвиля єдності

Сьогодні, у День української мови та писемності, вся держава писала радіодиктант національної єдності. Писали його і ми... — у головному корпусі Львівського національного університету імені І. Франка, у Шевченківській аудиторії, що на філологічному факультеті.
Із перших хвилин ми відчули особливу атмосферу єднання в компанії не байдужих до рідного слова людей.
До речі, цьогорічний XVII Всеукраїнський радіодиктант "Наші пісні" проходив під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але в нас є спільна мета». Справді, таким флешмобом ми дійсно створили українську хвилю єдності!



А тут у наших учнів беруть інтерв'ю. Сподобалось!)



А тут і сам сюжет (на каналі НТА). До речі, кореспондентка - наша колишня учениця Тетяна Яценко. Яка ж вона молодець!


Нам дуже не хотілося йти  з гостинного університету, тому на кожному кроці робимо як не селфі, то групове фото))...


Та це ще не все. Бо через годину наш клас проводив учнівську конференцію "Український філософ, просвітитель, мислитель, філософ, поет. Хто він?". До нас завітав п. Григорій Васянович — професор, кандидат філософських, доктор педагогічних наук, автор багатьох наукових праць з філософії, педагогіки, етики, естетики, поетичних збірок, дослідник творчості Г.С. Сковороди. Такого симбіозу поетичного слова та гучної, сильної пісні не сподіався ніхто серед присутніх. Ми безмежно вдячні славному пану професору за щиру розмову, за ті книги, які залишив нам у подарунок. З "Роси і води" Вам, шановний Григорію Петровичу!


А ми продовжили свою роботу...

Кожен із доповідачів намагався якнайбільше розповісти про того, про кого складено легенди, слова  якого уже давно розібрали на цитати, або ж стали афоризмами...





А всі разом ми віримо, що такими акціями, як сьогодні, нам таки вдалося впіймати у свої щирі і вдячні обійми великого проповідника ідей миру і злагоди, та стати частиною великої держави. Робімо це щоденно, активно і з душею!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог