суботу, 24 грудня 2011 р.

Підбірка безкоштовних сайтів для підготовки до ЗНО-2012

«Індивідуальний комплект для підготовки до ЗНО-2012» є платним. Проте, це лише демонстраційний варіант. Він просто показує, яким теоретично буде тест. Все, що входить у нові книжки : програма; загальна характеристика тесту-2012; вказівка, як до нього готуватися; збірник тестових завдань; приклад тесту, який буде на ЗНО; тренувальний тест разом з відповідями (такі завдання нікому не 
попадуться). 

   До речі, програма, загальна характеристика тестів-2012 є на будь-якому сайті, а щоб потренуватися на реальних тестах, можна використати ось таку підбірку безкоштовних сайтів:

1. Портал shkola.ua

Після реєстрації вам стануть доступні пробні тестування з української мови та літератури (та інших предметів).  Можна самому обрати кількість питань – від 5 до максимальних 99, і тему, а ще встановити час, за який ці тести повинні бути складені. Результат з набраною вами кількістю балів з’явиться одразу після проходження. Тут же можна безкоштовно користуватися підручниками і методиками для тестів. Ще на сайті вказано інтернет-ресурси і адреси всіх університетів по областях, телефони репетиторів і підготовчих курсів.

2. Сайт testzno.com.ua

Цей сайт зроблений спеціально для тестування. Тут вже можна знайти пробні тести з предметів, які ви теоретично можете скласти навесні наступного року – українська мова та література, математика, історія України, географія, біологія, фізика і хімія. Візуально завдання на сайті виглядають так само, як і на справжніх бланках тестування. Сформовані вони випадковим підбором завдань з тестувань минулих чотирьох років. Тож помилок чи багів немає. Результат тесту система видасть вам після відповіді на останнє питання. Для кожного предмету тут чітко визначений час складання – від 120 до 180 хвилин. Стільки ж Український центр оцінювання якості освіти виділяє на справжньому ЗНО.

3. Портал СвітОсвіт

Серед обраних нами, цей сайт – найуніверсальніший. По-перше, тут до вищеназваних предметів додається англійська мова. По-друге, тут зібрані пробні тести усіх попередніх років – від 2007 до 2011. Можна пройти усі одразу або обмежитися одним-двома. Перед початком можна подивитися на рейтинг тестів і дізнатися, в якому році завдання були складніші. По закінченню система видасть уам кількість набраних балів і вкаже на помилки. Сюди ж адміністратори сайту додали всю можливу літературу, яка може знадобитися в процесі підготовки, і форум, на якому «пасуться» абітурієнти.

P.S. У розділі блогу  "Цікаві сайти" (зліва збоку) теж є підбірка сайтів для підготовки до ЗНО. 
Працюймо :)

2 коментарі:

Дякую, що завітали на мій блог