четвер, 20 листопада 2014 р.

Незвичайні книги


Незважаючи ні на що, книга все ще залишається найкращим подарунком. Правда, найчастіше це електронна книга. Втім, і серед створюваних по-старому друкованих книг з'являються теж справжні дизайнерські шедеври, які не соромно буде подарувати навіть прискіпливому книгоману.

Ось огляд лише деяких таких поліграфічних шедеврів.




Книга з дірками
Американський письменник Джонатан Сафран Фоєр вирішив наочно показати, що таке гіпертекст. Тому і створив свою нову книгу  “Tree of Codes” суцільно дірявою.




Куховарська книга від IKEA

Компанія IKEA стверджує, що "зроблене вдома - краще". Як ілюстрацію цього  свого принципу вона навіть випустила куховарську книгу " HOMEMADE  IS  BEST", всі рецепти в якій зображені в стилі інструкцій зі складання модульних меблів IKEA.





Тривимірний алфавіт

Всі знають, що найкраще світ пізнається в ігровому режимі. Ось і алфавіт найкраще вчити, як виявляється, за допомогою тривимірної абетки ABC3D.



Тунельна книга

У письменника, як і в кожної людини, що працює за комп'ютером, може розвинутися т.зв. тунельний синдром. Мабуть, саме такий письменник і створив книгу “Tunnel Vision”, в якій розповів про тунель, що сполучає Нью-Йорк і Нью-Джерсі, його історію та сучасність. Дуже наочно вийшло.





Книга-нічник

Книга “Good Ideas Glow in The Dark”- це не зовсім книга. Це нічна лампа, стилізована під книгу і призначена для того, щоб її поставити на книжкову полицю. Хоча її також можна покласти і на стіл. Адже в цій "книзі" світиться не тільки корінець, але і букви на обкладинці.




Книга-приправа

Зазвичай всілякі харчові приправи і спеції прийнято зберігати в спеціальних  баночках. Але  дизайнер Нік Бамптон (Nick Bampton) пропонує використовувати для цього книгу. Кожен її аркуш буде містити в собі деяку кількість спецій. І для того, щоб додати їх у страву, потрібно лише  відірвати його і покласти на сковорідку. Аркуш  під дією температури і вологи  просто розчиниться в їжі.




 Джерело: nnm.ru


16 коментарів:

  1. Клас !
    Це ж наскільки потрібно бути талановитим , щоб таке придумати ?
    Дійсно , дуже цікаві роботи .
    Я думаю , такі книги не відмовилися почитати навіть ті особи , які не дуже захоплюються таким.
    Я в захваті :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, фантазія людська безмежна! Така незвичність у буденному...

      Видалити
    2. Так, справді чудові книжки. Якби ж ми навчались з такими підручниками.

      Видалити
  2. Дуже сподобався допис!
    Тому що ми читаємо звичайні книги але насправді хочеться прочитати і такі
    Як би мені запропонували прочитати такі книги я би звичайно невідмовився для мене напевно найцікавіша куховарська книга!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Згадалася картинка на якій сидять друкова книжка з мітлою десь в барі,за кухлем пива,а за вікном всі люди в гаджетах,а книжка така розчарована,і мітла говорить до неї: "Розслабся,вони придумали пилососи,але я все одно ще тут".
    На мою думку,паперова книжка кращий подарунок будь якому випадку,адже як казав Рей Бредбері: "У електронних книжок немає майбутнього. Вони пахнуть підпаленим бендзином".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не погоджуюсь. У електронних книг є дуже багато переваг:великий обсяг(на комп'ютері можна зберігати десятки і сотні тисяч книг);можливість повнотекстового пошуку (якщо текст книги розпізнано чи набрано);можливість швидкої і простої зміни гарнітури і кегля;можливість читання книг при низькому рівні освітлення (на пристроях з підсвічуванням);можливість прослухати (аудіокнига) текст книги;низька вартість розповсюдження (у більшості випадків оплачується тільки обсяг інформації); можливість відображати анімовані малюнки, мультимедійні кліпи і відтворювати аудіо-книжки та mp3-файли.Тим паче, для створення паперових книг доводиться вирубувати ліси, а їх не так багато залишилось.

      Видалити
  4. Супер!
    Досі мені не доводилося бачити чогось настільки цікавого і незвичного!
    Хотілося би мати такі класні книжки в нашій школі,адже,на мою думку, це би серйозно вплинуло на якість навчання учнів)
    Надзвичайно!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чудова ідея! Мені теж хочеться за такими підручниками.

      Видалити
  5. Надзвичайно цікава стаття!
    Особливо сподобалась книга з дірками. Стаття про неї викликала в мене відчуття захвату. Ніколи б не подумав, що можна створити щось подібне. Безперечно, люди, які спромоглися на таке, є справді талановитими.
    Прочитавши статтю, я розширив своє бачення щодо того, що можна створити, використовуючи власне мислення. Дякую вам за це.

    ВідповістиВидалити
  6. Дуже цікаві книги! Я б безперечно хотів одну з них.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можу запропонувати тобі ще декілька варіантів: Передсмертна книга П’єра Менделля, Тривимірні книги від Бенжаміна Лакомба, Паперова Вікіпедія.

      Видалити
  7. Цікаві дуже усі книги.Я дуже хотів почитати одну із них.
    Особливо вразила мене книга-нічник.Я думаю це чудовий варіант для улюбленців почитати книгу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, непогано читати книгу вночі, але ж від цього дуже псується зір.

      Видалити
  8. Дуже цікаві книги,я б з радістю прочитав усі,але більш вразила мене книга-нічник.

    ВідповістиВидалити
  9. Автори молодці ,дуже гарна ідея ,ці книги будуть заочувати на прочитання різних книг .Я б собі прикупив одну із них.

    ВідповістиВидалити

Дякую, що завітали на мій блог