середу, 29 лютого 2012 р.

“Шевченко понад часом”


У Львові, у книгарні “Є”, відбулася презентація нової книги Євгена Сверстюка “Шевченко понад часом”. 280-сторінкове видання під однією обкладинкою об`єднало шевченкознавчі праці, які літератор написав протягом більш ніж півстоліття. Ця книга знайомить читата із Кобзарем — не тільки як з генієм, а й як із людиною. 

«Моя книга написана просто, але читається непросто. Найкраще її сприймають ті люди, які добре знають Шевченка. Вони знаходять у моїх працях щось нове, нові щаблі для осягнення Кобзаря» - такими словами Є. Сверстюк розпочав презентацію своєї книги.

Митець зізнається, що коли досліджував життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка, тот не раз дивувався з особистості Кобзаря. “Шевченко належав до тієї категорії людей, яким дивуєшся: а звідки він усе це знає?! – каже літератор. – У його творах — таке разюче проникнення у життя і психологію! Шевченко мав надзвичайну пам’ять. Він читав псалми над покійниками. А це — одна з найкращих і найглибших поетичних книг. Вона й є ймовірним джерелом його знань”.

Підхопив пан Сверстюк і думку залу про те, що світ любить українського генія Тараса Шевченка. “Так, його любили, – пояснив. – Він любив людей, і його любили. Але чи світ знає Шевченка? Українці, де б не були, будують йому пам’ятники. А от перекладів Шевченка на багато мов немає...”. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог