неділю, 17 квітня 2011 р.

Притча про їжаків



Під час Льодовикового періоду тварини замерзали і гинули.

Їжаки зрозуміли, що жити стало дуже небезпечно, тому вирішили зібратися всі разом, притулитися один до одного і таким чином зігрітися. Так вони захистили себе від холоду. Проте, хоча їм і стало тепло, та гострими голками вони кололи один одного. І тому їжаки вирішили знову розійтись. Але це означало – вмерти від холоду!


Прийшлось їжакам вибирати: або змиритися з гострими голками своїх сусідів, або вимирати. І тому, зрештою, вони знову вирішили зібратися і жити разом.
Вони навчились терпіти невеликі рани, які наносить таке спільне проживання з іншими – тому що тепло, яке їм давали співродичі, було значно важливішим.


Мораль:
Щоб побудувати хороші стосунки, не обов’язково зводити разом ідеальних людей, які не мають недоліків. Треба навчитися жити з іншими, не дивлячись на всі їх мінуси, і цінувати їх плюси.

4 коментарі:

  1. Доброго дня! Мені дуже сподобалась ця притча, використала у себе на блозі. Але через те, що тільки вчусь, посилання не працює. Підписала, що матеріал Вашого блогу. Прошу вибачення)

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго вечора. Дуже рада, що матеріал Вам пригодився.
    Тепер про посилання. У режимі простого редактора "Нової публікації" у дописі виділяєте потрібне слово (словосполучення), натискаєте на іконку "Прив’язати", і у вікні, яке з’явиться, введіть веб-адресу сторінки, на яку посилаєтесь.Натисніть "Зберегти" (ОК)- і все. Спробуйте...

    ВідповістиВидалити
  3. Доброго вечора. Спасибі за пораду. У мене вийшло)

    ВідповістиВидалити
  4. ... та нема за що. Звертайтеся, якщо виникне потреба ;)

    ВідповістиВидалити

Дякую, що завітали на мій блог