четвер, 30 жовтня 2014 р.

Словник гарної української мови

У Львові вийшов друком сучасний словник української мови із серії «Говорімо гарно!» під назвою «Мова — не калька». Його упорядники — Юрко Зелений, Ірина Зубрицька та Тарас Береза. 
У виданні опрацьовано понад 20 тисяч слів та висловів, необхідних для збагачення мовної культури українця. До видання також надається платівка з мовознавчими аудіоматеріалами.


Словник розкриває велич і красу української мови, звільняє її від суржику й чужомовних запозик. Видання містить самобутні українські слова та вислови, поставлені на противагу звичному, буденному словниковому запасові сучасних українців.

Видання призначене для широкого загалу, зокрема для викладачів, студентів, учнів і вчителів, урядовців, ділових людей, учених, письменників, перекладачів, журналістів, працівників редакцій і видавництв, а також для пересічних українців.

11 коментарів:

  1. А де можна придбати/почитати? Дякую

    ВідповістиВидалити
  2. Такий словник не завадив би багатьом "сучасним людям" які вважають що спілкуються правильно.

    ВідповістиВидалити
  3. Потрібно збагачувати свій словниковий запас для цого і створюються такі словники.
    Доля нашого мовлення в руках кожного з нас – українців – незалежно від віку, статі, освіти, посади та віросповідання, але, звичайно, залежно від нашої національної свідомості, національної гідності, патріотизму й відчуття відповідальності за майбутнє нашої держави.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар. Так, влучно сказано: "Доля нашого мовлення - у руках кожного з нас". Тож плекаймо нашу мову, удосконалюймо власне мовлення!

      Видалити
  4. Ого!
    Дуже потрібна річ у наш час!
    Автор-справжній молодець!
    Людям потрібно вдосконалювати і виправляти свій лексикон,адже він переповнений іншомовними словами, а особливо-російськими.
    Було би дуже добре,якби кожен свідомий українець прочитав таку книгу. Я впевнена,що тоді спілкування було би набагато культурнішим!

    ВідповістиВидалити
  5. Чудова стаття для сучасних людей, які вважають що їм не потрібно словника вони все знають без нього добре спілкуються!

    ВідповістиВидалити
  6. Юрко Зелений, Ірина Зубрицька та Тарас Береза - справжні молодці.Нам пощастило , що у наш час люди не забувають про свою мову.

    ВідповістиВидалити
  7. Словники в наш час повинні всім,навіть якщо все знаєш.
    Автори молодці ,і стаття теж корисна

    ВідповістиВидалити

Дякую, що завітали на мій блог