середу, 29 серпня 2012 р.

Серпневі зустрічі у Червонограді: рефлексія

 Повертаючись машиною додому, до Львова, ми всю дорогу обговорювали (у вузькому колі), проведений майстер-клас з учителями-словесниками Червонограда...

Що запам’яталося?
Учасники майстер-класу! Цікаві та творчі, уважні й активні, приємні та чуйні. Аудиторія, безумовно, впливає на виступ. І тут мені пощастило. Якось легко, вільно і невимушено, з моєї
точки зору, проминув час на майстер-класі.

Запитання та коментарі
Я дуже люблю запитання. Дякую всім, хто запитував і коментував. На якісь питання легко знаходиш відповіді, а якісь змушують замислитися, але вони все одно не проходять для мене безслідно. Кожне питання і коментар дає новий досвід і привід для подальшого дослідження.

Нові знайомства, старі зв’язки
Приємно знайомиться з людьми, а ще краще бачити там тих, кого і не сподівалася ... Кажу про Юлію Бурко, яка колись була моєю однокурсницею у далекі мої 18. Виявилося, що вона голова незалежного жіночого товариства "Прозерок", окрім того ще й визначна писанкарка Червонограда (кажуть, відома на всю Україну), бо творить своїми руками ось цю неперевершену красу. Це дає сили і натхнення. Спасибі!

Запам’яталися: Ігор Ярославович, Петро Євгенович, Ольга Василівна... Окрема подяка організатору конференції — методисту Інформаційно-методичного центру освіти м. Червонограда «ніжному мовному соловейку у «Прозерку» — Пащук Надії Михайлівні, яка всіма фібрами своєї душі вболіває за своє, українське... Хочеться подякувати усім їм за уважність, доброзичливість та привітне ставлення.

Про виступ
Загалом, проведеним МК залишилася задоволеною. Для мене було важливо донести до слухачів саме ідею (проект "Дивоцвіт України), щоб кожен міг винести для себе щось своє. І я дуже сподіваюся, що це вдалося.
Звичайно ж, щось залишилося за кадром. Повертаючись знову і знову до ходу виступу і питань учасників, розумію, що десь можна було розповісти докладніше, десь забула навести хороший приклад. Але то нічого :) У мене в планах написати кілька повідомлень на тему, пов’язану з цим МК. Тут я вже нічого не забуду.




З величезною вдячністю,
щиро Ваша
Ліля Телішевська

6 коментарів:

  1. Напевно,завжди цікаво зустрічатися з людиною,яка самотужки змогла пінятися на Еверест філології,досконало опанувати і використати можливості комп'ютерних систем,тим самим однією з перших в Україні відкрити нові обрії форм і методів навчання і творчо вдосконалювати уже існуючі.Можна собі тільки уявити,скільки це кощтувало зусиль і вільного часу.А все заради того,щоб сформувати в учнів активну пізнавальну позицію,зробити їх співтворцями уроку,задіювати комп'ютер не тільки для розваг і списування готових текстів,а як важливий інструмент набуття високого рівня знань,творчих здібностей і усвідомленої дієвої позиції.Подобається і те,що Ліля Степанівна готова і відкрита до дискусії,володіє гострим відчуттям усього нового.Хотілося б побажати їй підкорити ще не один філогічний Еверест і ніколи не залишатись на ньому самотньою,а знаходити все більше своїх прихильників і послідовників.З повагою і побажанням творчих успіхів І.Я.Р.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже Вам вдячна, Ігоре Ярославовичу,за такий компетентний,розлогий та щирий відгук. Щасти Вам в усіх Ваших задумах та починаннях.

    ВідповістиВидалити
  3. Шановна пані Лілю! З великою приємністю прочитала ваші враження від зустрічі з колегами у Червонограді! Щиро дякую за високий рівень Вашого майстер-класу, за професіоналізм у справі, за вміння донести свої ідеї та напрацювання до педагогічної аудиторії. Будемо вчитися у Вас. Захоплені, зачаровані, вражені Вашою працездатністю, творчістю, бажанням щиро поділитися своїми здобутками. Дякую за добрі слова про наше спілкуванння, а також і за те, що оперативно розмістили матеріали у своєму блозі про відзначення 70-річчя УПА. Приємно, бо там є і наша (червоноградців: І.М.Шумило і Н,М, Пащук))часточка праці. Найкращі вітання Вам і від Юлі. З початком нового навчального року! Нових вершин, нового пізнання!

    ВідповістиВидалити
  4. Такої щирості та приязні, Божого благословення і Вам, шановний Аноніме. Я від душі вдячна долі, що звела мене з такими колегами. Дякую за вітання. І від мене передавайте палке шануваннячко п. Юлі ))) З роси і води Вам!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лілечко, той анонім - Надія Михайлівна з повагою до Вас.

      Видалити
  5. Та я Вас впізнала, Надіє Михайлівно, саме для Вас і писала ці слова. Дякую Вам!!!

    ВідповістиВидалити

Дякую, що завітали на мій блог