четвер, 10 вересня 2015 р.

22-й Форум видавців у Львові

У Львові стартував 22-й Форум видавців
10 вересня, у Львові офіційно відкрили 22-й Форум видавців.
У програмі форуму заплановано 1428 заходів, на яких очікують 954 учасників та близько 50 тис. відвідувачів. У цьогорічному форумі участь беруть 170 видавництв.

DSC_0103
DSC_0196
Країною-гостем стала Франція. Спеціальними гостями форуму є Еліот Акерман (США), Юрій Андрухович (Україна), Франсуаза Барб Ґаль (Франція), Ганс Боланд (Нідерланди), Марек Бєньчек (Польша), Сергій Жадан (Україна), Крістіне Кошель (Німеччина), Сергій Лойко (США), Генрі Марш (Велика Британія), Маріуш Машкевич (Польща), Адам Міхнік (Польща), Катя Петровська (Німеччина), Пітер Померанцев (Велика Британія).
Фото: Galnet
Фото: Galnet
У рамках форуму також передбачений Львівський міжнародний літературний фестиваль, який відбувається за підтримки Міністерства культури України. «Найважливішою новинкою цьогорічного форуму я вважаю фінансування від Міністерства культури, яке виділило 290 тис.грн на проведення Літературного фестивалю і 90 тис.грн – на проведення Бібліофоруму. Наголосила президент Форуму видавців Олександра Коваль.
Фото: Galnet
На відкритті форуму був присутній Міністр культури України В’ячеслав Кириленко, який побажав усім відвідувачам та учасникам добрих вражень від Форуму видавців.
Фото: Galnet
Разом з тим, цьогорічний Форум видавців позначений посиленими заходами безпеки, адже  вчора неподалік Львівського палацу мистецтв був затриманий чоловік з пістолетом. Утім, на настрої відвідувачів та учасників це не позначилось, львів’яни та гості міста одразу після відкриття жваво цікавились книжковими новинками.
Фото: Galnet

Фото: Galnet

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог