пʼятницю, 9 грудня 2011 р.

Григір Тютюнник: «Пишу – і плачу, пишу – і радію»

"Чесний до прямолінійності, принциповий до жорстокості, від чого й сам не раз потерпав. Але то вже  - Григорів характер, вироблений, відредагований і затверджений життям", - так напише про нього згодом Б.Олійник.

5 грудня 2011 року виповнилося 80 років від дня народження Григора Тютюнника. На Полтавщині, у селі Шилівка, де народився письменник, відбулися урочистості. Вшанувати пам'ять митця приїхали дослідники його творчості.
Але згадують про Григора Тютюнника не лише на Полтавщині, а й на сході України. Адже він майже 10 років прожив на Луганщині, де був учителем російської мови і літератури, і де остаточно заявив про свої національні переконання: «…а хіба можна про Батьківщину говорити не батьківською мовою…».
Згадуємо про нього і ми, бо якраз сьогодні вивчаємо тврчість цього великого сина українського народу. Учні 7-Г класу підготували цікаві стіннівки та презентації про життєвий і творчий шлях  Григора Тютюнника.




Навіть сам Григір  Тютюнник  скаже такі слова про себе: «І що я в господа за людина!!! Ні в чому немає мені ані міри, ні втіхи – ні в любові, ні в стражданні, ні в захопленнях, ні в сумі пекельному»...

Немає коментарів:

Дописати коментар

Дякую, що завітали на мій блог