вівторок, 29 листопада 2011 р.

До 20-річчя референдуму про Незалежність України


Двадцять  років тому — 1 грудня 1991 року — відбувся Всеукраїнський референдум на підтримку Акта про незалежність України. Понад дев’яносто відсотків жителів нашої країни того дня голосували за ВОЛЮ І КРАЩУ ДОЛЮ.

За результатами референдуму ні в кого не було сумніву, чи український народ хоче мати свою са­мостійну державу. Втретє за 350 років від Визвольної війни середини XVII століття Україна

суботу, 26 листопада 2011 р.

Графік проведення ЗНО у 2012 році

У Міністерстві освіти підписано наказ, яким затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році.
Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів у 2012 році розпочнеться 15 травня та триватиме до 7 червня.

середу, 23 листопада 2011 р.

ЗНО-2012: характеристики тестів

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив характеристики тестів зовнішнього незалежного оцінювання, що складатимуть учасники ЗНО у 2012 році. Характеристики містять загальну інформацію про тести, що будуть використовуватися під час проведення зовнішнього оцінювання досягнень випускників навчальних закладів системи

неділю, 20 листопада 2011 р.

Притча про мудрість




Поки він був маленьким, у нього було тільки Бажання. Воно голосно кричало: "Хочу!". Він підріс і у нього з'явився Обов’язок. Він наполегливо повторював: "Треба!". Він підріс ще й у нього з'явився Страх. Він зловісно шепотів: "Боюся!".
Слідом за Страхом прийшов Сумнів. Він тихо мимрив: "Не так ...". Трохи пізніше прийшла Впевненість. Вона твердо заявляла: "Вперед!". Потім прийшла Шкідливість. Вона хихотіла: "Навпаки!".
І прийшла подружка Шкідливості - Лінь. Вона позіхала і казала:

четвер, 17 листопада 2011 р.

10 заповідей Івана Павла ІІ

1. Саме цей день я хочу прожити, не намагаючись одразу вирішити всі життєві проблеми.


2. Саме сьогодні зважатиму на свою поведінку: буду привітним до людей, не буду критикувати, виправляти чи вдосконалювати нікого, окрім себе.

суботу, 12 листопада 2011 р.

Slovo до слова — зложиться мова

Якщо людина не знає мови народу, 
на землі якого проживає, то вона є 
або гостем, або окупантом, 
або не має розуму.
Ш. Бернар

Кожен громадянин своєї держави зобов’язаний знати рідну мову,  і так відшліфувати своє мовлення, щоб воно стало досконалим, зрозумілим всім. На жаль, сьогодні повсюдно спостерігаємо невміння мовця грамотно висловити свою думку, і трагедія суспільства – у невмінні це бачити й усвідомити. Хоч мова про це кричить!

четвер, 3 листопада 2011 р.

Всеукраїнський радіодиктант

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури дітей та юнацтва, розвитку ціннісних орієнтацій та естетичних потреб учнів МОНМС України рекомендує провести 9 листопада 2011 року, у День української писемності та мови, радіодиктант національної

середу, 2 листопада 2011 р.

ІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" у 2011/2012 навчальному році відбудеться ІІ Міжнародниймовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
Дякую, що завітали на мій блог